Hachiman

Det Japanske familiefirma, Hachiman Kasei, blev grundlagt i 1965 af familien Takagaki fra Gujo Hachiman i de Japanske alper. I 1982 dør Hr. Takagaki pludseligt. Hans hustru, Miyoko, som er uddannet designer, står tilbage med et stort produktionsapparat til, som hun selv siger "grimme nytteløse plastik-ting".

Miyoko beslutter sig for (mod alle traditioner i Japan) til at sætte sig i direktørstolen, og designe noget i plastik, som er praktisk, anvendeligt, men også smukt.... Og sådan kommer "Omniutil-spanden" til verden i 1994. "Omniutil" betyder "anvendeligt til alt" og i Japan, hvor der kun er lidt plads i hjemmene, har det stor betydning at noget man anskaffer, kan anvendes til mere end en´ ting og er smukt, så man kan have det stående selv i ”det inderste rum”. Disse tanker kan vi let overføre til resten verden.

Spandene vinder allerede 1994 pris for "GOOD DESIGN". "LONG LIFE-AWARD" vinder spanden i 2010. Firmaet beskæftiger nu 26. Miyoko har trukket sig tilbage og sønnen Katsuro, har overtaget direktørposten. Datteren Maiko, som er designer, danner design-team med yderligere en designer.

Hachiman er i dag et af de mest innovative japanske plastproducenter med fokus på godt design og smukke og anvendelige produkter. Høj kvalitet og holdbarhed er gennemgående for Hachimans produkter. De første spande som produceredes i 1994, er stadig fuld funktionelle. De kan videregives fra generation til generation.

Af samme grund er det let at kalde dem for BÆREDYGTIGE også taget i betragtning at de fleste af dem er 100% genanvendelige hvis de kasseres.